Ufon v roce 2013 - tisková zpráva Březen

09.04.2013 13:30

Trojnásobný nárůst prodeje mobilních služeb:

operátorovi Ufon se pod novým vlastníkem daří

Po převzetí Ufona novým vlastníkem, společností Air Telecom, se daří navyšovat prodeje i oslovovat nové zákazníky. Zájem je jak o mobilní datové služby, tak o domácí linky a nové mobilní tarify.

Praha, 14. března 2013 – Významný nárůst zájmu zákazníků o své služby zaznamenává v roce 2013 čtvrtý mobilní operátor Ufon. Po úspěšně zvládnuté řízené insolvenci a restrukturalizaci dluhu přešel pod vedení společnosti Air Telecom a nyní prodává své služby více než trojnásobným tempem než před převzetím. Na vzrůstající trend chce Ufon nadále navazovat, rozšiřuje proto průběžně nabídku svých produktů a především se připravuje vstup na trh GSM.

Mezi dnes nejprodávanější produkty čtvrtého mobilního operátora Ufon patří pevné domácí linky (63 %), dále pak mobilní internet (25 %), ale i nové mobilní tarify s voláním za 1 Kč za minutu do všech sítí nebo s neomezeným voláním (12 %).

Rozvoj založený na ojedinělých produktech…

Samotné produktové portfolio Ufona je výjimečné nejen díky využití sítě s technologií CDMA, která poskytuje lepší pokrytí signálem i mimo velká města ČR. Ufon jako jediný operátor v současné době nabízí skutečně neomezený mobilní datový tarif, a to za cenu 689 Kč za měsíc.

V oblasti mobilních hlasových služeb se zase může pyšnit neomezeným voláním do všech sítí za paušál 840 Kč měsíčně. Volání do všech sítí za pouhou korunu za minutu se sto volnými minutami v rámci paušálu získá zákazník za 199 Kč za měsíc.

Ufon nedávno zveřejnil také čísla, jež dokladují rostoucí zájem o tarify domácích linek. Poptávka po nich koncem února 2013 vzrostla oproti stejnému období vloni o třetinu. S „pevnou“ od Ufona lze s paušálem 179 Kč volat 20 minut do všech sítí zdarma a po provolání volných minut za 2 Kč na mobil a 80 haléřů na pevné linky, a to bez dalších poplatků.

Portfolio nabídky doplňují tarify pevného internetu aDSL. Operátor tak nabízí skutečně ucelené telekomunikační služby pro domácnosti i firemní zákazníky, zakládá si rovněž na srozumitelných tarifech.

… a na odbornících

Čtvrtý, ryze český operátor do budoucna sází rovněž na stabilizovaný tým odborníků, který průběžně doplňuje. V roce 2013 přibude Ufonovi 60 nových pracovníků. Ti přicházejí do nové administrativní budovy na pražské Balabence, i do krajských poboček.  V lednu a únoru byla otevřena zastoupení v Brně, Hradci Králové, Pardubicích, Jihlavě a Praze. Celkově jich do konce roku 2013 vznikne deset. Ufon nezahálí ani v budování retailové sítě partnerských prodejen.

Budoucnost ve znamení GSM

Ufonovy služby brzy přesáhnou také do nejrozšířenějšího standardu sítě GSM. Zde by měly být šestileté zkušenosti s poskytováním telekomunikačních služeb klíčovou výhodou oproti běžným virtuálním operátorům, kteří se na trh teprve chystají. Ufon v tomto případě navíc nehodlá být pouhým přeprodejcem služeb, bude nadále plnohodnotným operátorem. Zajímavostí je, že právě Ufon jako první ze čtveřice českých mobilních operátorů otevřel svoji síť pro vstup „virtuálů“, a to již v roce 2010.